Κατάδυση στο Μονοναύτη

divers at mononaftis crete

Ο “Μονοναύτης” είναι ένας τεράστιος βράχος που φτάνει στην επιφάνεια 50 μέτρα από την ακτή. Αυτή η τοποθεσία, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Αγία Πελαγία, προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία και ποσότητα ψαριών και φυτών.

ΑρχάριουςΈμπειρους
Κατάλληλο για δύτες:
Μέγιστο Βάθος Κατάδυσης:18μ32μ

Η τοποθεσία του “Μονοναύτη” είναι αρκετά μεγάλη ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα για μια ποικιλία καταδύσεων. Το ανώτατο βάθος ποικίλει μεταξύ 18 και 35 μέτρα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο αυτή η τοποθεσία προσφέρεται τόσο για έμπειρους όσο και για άπειρους δύτες. Αυτή η πορεία μας δίπλα από έναν εκπληκτικό ύφαλο, και μικρά φαράγγια και μεγάλες κοιλότητες μας οδηγεί στην ανακάλυψη μικρών σπηλαίων κάτω από τα βράχια.

Εδώ κάτω, γύρω από το “Μονοναύτη”, ζουν χταπόδια, μύραινες, σκορπίνες, salema, αχινοί, θαλάσσιες ανεμώνες και πολλά όμορφα κοχύλια. Μια πορεία μας οδηγεί κατά μήκος του υφάλου σε βάθος 30 μέτρων και έπειτα πίσω στην ακτή.

Κατά κανόνα οι δύτες συναντούν στην πορεία τους μεγάλα κοπάδια από μπαρακούντα, με τα οποία μπορείτε να κολυμπήσετε ή να τα παροτρύνετε να κολυμπήσουν γύρω από το σώμα σας, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στα ψάρια όσο και στον εαυτό σας να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας ο ένας για τον άλλο.

Στις νυχτερινές καταδύσεις στο “Μονοναύτη”, συναντάμε και χαϊδεύουμε χταπόδια, βλέπουμε μύραινες, χέλια, σουπιές, καλαμάρια, κάβουρες, αλλά και ιππόκαμπους και ένα πολύ σπάνιο και πολύ όμορφο είδος νυχτόβιας ανεμώνας.

* οι καταδυτικές τοποθεσίες μας: Σπήλαιο El GrecoΎφαλος El GrecoΑκρωτήριο ΣταυρόςDia’s RockNeptune’s RockΜονοναύτηςΛυγαριάΜεγάλη ΆγκυραΣπήλαιο Blue CaveΔαίδαλοςΝαυάγιαΝαυάγιο Messerschmitt - Νήσος Ντία

Diver’s Club Crete