Σπήλαιο Blue Cave

diving in blue cave in crete

Η γαλάζια σπηλιά είναι μία από τις πιο συναρπαστικές καταδύσεις στην περιοχή.

ΑρχάριουςΈμπειρους
Κατάλληλο για δύτες:
Μέγιστο Βάθος Κατάδυσης:18μ31μ

2,5 μίλια δυτικά από το καταδυτικό μας κέντρο στην Αγία Πελαγία, το πλεούμενο αράζει ακριβώς στην είσοδο της σπηλιάς. Οι δύτες, πολύ πριν μπουν στο νερό, εντυπωσιάζονται με τον τεράστιο κατακόρυφο βράχο που υψώνεται 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια.

Ανάλογα με την εμπειρία του δύτη, το βάθος ποικίλει από τα 22 στα 31 μέτρα. Στην είσοδο της σπηλιάς, θα βρείτε αρκετούς μεγάλους βράχους και έναν ύφαλο που είναι τόπος κατοικίας για breams και snappers. Η χλωρίδα είναι το ίδιο εκπληκτική. Μια ποικιλία από σφουγγάρια, πολλά μικρά κόκκινα και μαλακά κοράλλια είναι πολύ εντυπωσιακά. Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, ο τόπος είναι το “σπίτι” για αρκετούς αστακούς.

Ο τοίχος κοντά στην είσοδο της σπηλιάς είναι γεμάτος τρύπες και κοιλότητες, όπου – με το φακό – οι δύτες μπορούν να δουν κοχύλια, γαρίδες, φυτά και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς.

Μπαίνουμε στη σπηλιά σε βάθος 12 μέτρων. Το πλάτος της είναι 12 μέτρα και το μήκος της 15 μέτρα.

Η οροφή του προθάλαμου της σπηλιάς είναι τόσο ψηλά που φτάνει την επιφάνεια της θάλασσας. Τα εκπληκτικά χρώματα της τυπικής πανίδας και χλωρίδας της σπηλιάς μπορούν να ιδωθούν με το φως των φακών.

Το βάθος της σπηλιάς είναι τόσο στενό, που χωρά άνετα ένα μόνο δύτη. Σε αυτό το έσχατο σημείο, το αλατόνερο αναμειγνύεται με γλυκό νερό που βγαίνει στην σπηλιά και εδώ μπορείς να δεις όμορφους σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Για τους έμπειρους δύτες, η φύση επιφυλάσσει μια ωραία ‘έκπληξη: υπάρχει ένα μικρό τούνελ στη δεξιά πλευρά της σπηλιάς, που ακολουθεί μια ημικυκλική πορεία 15 μέτρων που οδηγεί τους δύτες σε πίσω από τον τοίχο σε έναν άλλον προθάλαμο που είναι αρκετά ευρύχωρος για τέσσερις δύτες.
Τα υπάρχοντα ανοίγματα στον τοίχο της σπηλιάς επιτρέπουν μια υπέροχη θέα στα βαθυγάλανα νερά του πελάγους.

Αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή κατάδυση για όλους τους δύτες, εκτός από το “τούνελ”, που προσφέρεται μόνο για έμπειρους δύτες. Το τούνελ, όπως και η σπηλιά, δεν εσωκλείουν κανένα κίνδυνο.

* οι καταδυτικές τοποθεσίες μας: Σπήλαιο El GrecoΎφαλος El GrecoΑκρωτήριο ΣταυρόςDia’s RockNeptune’s RockΜονοναύτηςΛυγαριάΜεγάλη ΆγκυραΣπήλαιο Blue CaveΔαίδαλοςΝαυάγιαΝαυάγιο Messerschmitt - Νήσος Ντία

Diver’s Club Crete