Κατάδυση στη Μεγάλη Άγκυρα

diving in creteH “Μεγάλη άγκυρα” είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς υφάλους που έχουμε στην περιοχή. Απέχει 1,5 μίλι δυτικά από το καταδυτικό μας κέντρο.

ΑρχάριουςΈμπειρους
Κατάλληλο για δύτες:
Μέγιστο Βάθος Κατάδυσης:33μ

Σε αυτήν την πορεία πολλά ψάρια ακολουθούν τους δύτες από κοντινή απόσταση.

Σε βάθος 27 μέτρων συναντάμε ένα μεγάλο κρίκο από αρχαία άγκυρα.
Η άγκυρα είναι τοποθετημένη κατακόρυφα στον πυθμένα εδώ και 400 χρόνια με εντυπωσιακό ύψος 3 μέτρων και άνοιγμα 2 μέτρων. Ενα εντυπωσιακό grouper 1,1 μέτρου έχει την κατοικία του γύρω από το γιγάντιο βυθισμένο αντικείμενο. Το ονομάσαμε “ο φύλακας της άγκυρας” και πιθανότατα γνωρίζει τα πάντα γύρω από τη μυστική ιστορία της. Δύτες και ψάρι συχνά αλληλοπαρατηρούνται σε απόσταση μέχρι και 5 μέτρα.

Αλλά και χωρίς αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες, το σκηνικό γύρω από τη “Μεγάλη άγκυρα” είναι πολύ εντυπωσιακό. Σε βάθος 33 μέτρων θα βρείτε τεράστια σφουγγάρια, κομμάτια από σπασμένους αμφορείς, και ακόμη μια φορά snappers που εμφανίζονται από το πουθενά, ίσα-ίσα να ικανοποιήσουν τη δική τους περιέργεια. Μια μεγάλη ποικιλία φυτών και όμορφων ψαριών, και μερικές φορές Σπανιόλων χορευτών έχουν την κατοικία τους ανάμεσα και μέσα στον ύφαλο της “Μεγάλης άγκυρας”.

Το νερό γύρω από τον ύφαλο είναι πεντακάθαρο και η ορατότητα φτάνει τις περισσότερες φορές μέχρι και τα 30 μέτρα. Η τοποθεσία αυτή προσφέρεται για έμπειρους δύτες μόνο.

* οι καταδυτικές τοποθεσίες μας: Σπήλαιο El GrecoΎφαλος El GrecoΑκρωτήριο ΣταυρόςDia’s RockNeptune’s RockΜονοναύτηςΛυγαριάΜεγάλη ΆγκυραΣπήλαιο Blue CaveΔαίδαλοςΝαυάγιαΝαυάγιο Messerschmitt - Νήσος Ντία

Diver’s Club Crete