Ύφαλος El Greco

El Greco ReefΑυτή η τοποθεσία κατάδυσης προσφέρεται για βαθιά και πολυεπίπεδη κατάδυση (ανώτατο βάθος 40 μέτρα), καθώς και για ρηχή κατάδυση (ανώτατο βάθος 20 μέτρα).

ΑρχάριουςΈμπειρους
Κατάλληλο για δύτες:
Μέγιστο Βάθος Κατάδυσης:18μ40μ

Kατεβαίνοντας κατά μήκος της άγκυρας, οι δύτες έρχονται αντιμέτωποι με έναν εντυπωσιακό σχηματισμό από γιγάντιους βράχους. Εδώ η θάλασσα παρουσιάζει εξαιρετική ορατότητα που υπερβαίνει τα 25 μέτρα τις περισσότερες φορές.

Η ακόλουθη πορεία μας οδηγεί στον ύφαλο του Ελ Γκρέκο. Ακριβώς στην αρχή του βρίσκεται μια υπέροχη κοιλότητα κατάφυτη από πολύχρωμα και πολύσχημα φυτά. Μια άλλη, μικρότερη σπηλιά με πυθμένα από άμμο βρίσκεται στη συνέχεια. Η σπηλιά είναι αρκετά μεγάλη για τέσσερις δύτες. Αν και άφθονο φως εισχωρεί στο εσωτερικό της σπηλιάς, ο φακός βοηθάει στο να ανακαλύψετε ένα σωρό από κοιλότητες και υφάλους με τους ενδιαφέροντες υποθαλάσσιους ενοίκους τους.

 

Γύρω από τον ύφαλο θα συναντήσετε χταπόδια, αστακούς, τόνους, μύραινες, καθώς και θαλάσσιες ανεμώνες, σφουγγάρια, κοχύλια… Ο καταπληκτικός συνδυασμός υποθαλάσσιου σπηλαίου και υφάλου καθιστά την τοποθεσία Ελ Γκρέκο πόλο έλξης για πολλούς δύτες.

* οι καταδυτικές τοποθεσίες μας: Σπήλαιο El GrecoΎφαλος El GrecoΑκρωτήριο ΣταυρόςDia’s RockNeptune’s RockΜονοναύτηςΛυγαριάΜεγάλη ΆγκυραΣπήλαιο Blue CaveΔαίδαλοςΝαυάγιαΝαυάγιο Messerschmitt - Νήσος Ντία

Diver’s Club Crete