Ναυάγιο Messerschmitt

scuba diving at messerschmidt wreck in crete

Μια από τις πιο διάσημες τοποθεσίες καταδύσεων είναι το MESSERSCHMITT 109, ένα Γερμανικό μαχητικό αεροπλάνο του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου. Τα υπολείμματα του βρίσκονται βυθισμένα 800 μέτρα από την ακτή, σε βάθος 24 – 30 μέτρων, 18 ναυτικά μίλια από το καταδυτικό μας κέντρο στην Αγία Πελαγία και το ταξίδι μας ως εκεί διαρκεί 60-80 λεπτά.

ΑρχάριουςΈμπειρους
Κατάλληλο για δύτες:

 Μέγιστο Βάθος Κατάδυσης:30μ

Το ναυάγιο του αεροπλάνου Messerschmitt ΜΕ-109 βρίσκεται αναποδογυρισμένο, και χωρισμένο σε μερικά κομμάτια. Τα φτερά και η άτρακτος είναι άθικτα και μπορείτε να δείτε μέσα στο πιλοτήριο. Ένα από τα πολυβόλα είναι σαφώς ορατό και μία από τις ζώνες πυρομαχικών, βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας.

Ένας τροχός είναι επάνω στο αεροσκάφος και ο άλλος βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το ναυάγιο. Ο έλικας του έχει και αυτός αποκοπεί και βρίσκεται μόλις 10μέτρα μακριά.

Η ουρά του αεροπλάνου αποκόπηκε προφανώς κατά την πρόσκρουση στην επιφάνεια του νερού, και μπορεί να βρεθεί περίπου 70 μέτρα μακριά από την άτρακτο σε βάθος 30 μέτρων. Η ακριβής αιτία της πτώσης του αεροσκάφους δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.

Με τα χρόνια το ναυάγιο έχει σταδιακά δημιουργήσει επάνω του μια κουβέρτα φυτικής ζωής και κατά καιρούς φιλοξενεί μεγάλους ροφούς και σμέρνες. Η περιοχή που περιβάλλει το ναυάγιο είναι αμμώδης, αλλά υπάρχει ένας μικρός ύφαλος περίπου 20μ μακριά, σε βάθος 24μ.

Διευκρινίσεις για την κατάδυση στο ναυάγιο

Για να κάνουμε αυτό το ημερήσιο ταξίδι, χρειαζόμαστε καλές συνθήκες θάλασσας και ελάχιστο αριθμό από 6 δύτες. Η ώρα συνάντησης στο καταδυτικό κέντρο είναι στις 09:00 και η ώρα επιστροφής είναι περίπου στις 17:00. Το κόστος αυτής της καταδυτικής εκδρομής είναι 150 € ανά άτομο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσφέρουμε δωρεάν νερό, αναψυκτικά και φρούτα αλλά όχι γεύμα. Οι δύτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μίνι ψυγείο και την καμπίνα του σκάφους για να αποθηκεύσουν τυχόν επιπλέον φαγητά και ποτά που μπορεί να θέλουν να φέρουν μαζί τους στο ταξίδι.

* οι καταδυτικές τοποθεσίες μας: Σπήλαιο El GrecoΎφαλος El GrecoΑκρωτήριο ΣταυρόςDia’s RockNeptune’s RockΜονοναύτηςΛυγαριάΜεγάλη ΆγκυραΣπήλαιο Blue CaveΔαίδαλοςΝαυάγιαΝαυάγιο Messerschmitt - Νήσος Ντία

Diver’s Club Crete