Εκπαίδευση στην κατάδυση με Nitrox

Nitrox, μία λέξη η οποία για πολλούς ακόμη δύτες συνδέεται άμεσα με την Τεχνική Κατάδυση, βρίσκει τελικά το δρόμο της στις Καταδύσεις Ψυχαγωγίας. Από το 2002, εμείς στο “Crete Diver’s Club” προωθούμε και προσφέρουμε εκπαίδευση Nitrox, σαν ένα από τα πρώτα καταδυτικά κέντρα στην Κρήτη.

diving with nitrox

Κατάδυση με Nitrox για μεγαλύτερη ασφάλεια

Η κατάδυση με Nitrox δεν έχει σχέση με τη βαθιά Τεχνική κατάδυση καθώς το μέγιστο βάθος παραμένει αυτό των 40 μέτρων. Το Nitrox είναι απλά ένα αέριο εμπλουτισμένο με περισσότερο Οξυγόνο από αυτό που έχει ο αέρας.

Ως εκ τούτου, μειώνεται σημαντικά η απορρόφηση αζώτου από το σώμα του δύτη κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης και άρα αυξάνεται η ασφάλεια και ο χρόνος παραμονής στο βυθό.

Για να μπορούν οι δύτες να χρησιμοποιούν με ασφάλεια Nitrox στις καταδύσεις τους, πρέπει να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων Αυτοδύτη Nitrox με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι κάποιος ήδη πιστοποιημένος αυτοδύτης ανοιχτής θάλασσας, οποιουδήποτε καταδυτικού οργανισμού.
Στο καταδυτικό κέντρο μας “Divers Club Crete” στην Αγία Πελαγία βρίσκονται πάντα μπουκάλες EANx32 και EANx36 έτοιμες για χρήση.

Το “Divers Club Crete” στην Αγία Πελαγία προσφέρει εκπαίδευση Nitrox του οργανισμού PADI.

Αίτημα κράτησης – Τιμοκατάλογος – Ιατρικό Ερωτηματολόγιο – Ακυρώσεις

PADI EANx Diver

Καλώς ήλθατε στην πιο δημοφιλή ειδικότητα του PADI, την PADI Enriched Air Diver (ΝΙΤRΟΧ).
Η κατάδυση με Eμπλουτισμένο Aέρα Nitrox σας επιτρέπει να παρατείνετε με ασφάλεια το μέγιστο επιτρεπόμενο χρόνο βυθού των καταδύσεών σας.
Κατάδυση με Eμπλουτισμένο Aέρα σημαίνει ασφάλεια και περισσότερο χρόνο απόλαυσης του υποβρύχιου κόσμου.

Για να λάβετε μέρος στη σειρά μαθημάτων PADI Enriched Air Diver πρέπει να είστε:

  • Πιστοποιημένος αυτοδύτης PADI Open Water Diver ή να κατέχετε κάποιο αντίστοιχο πτυχίο άλλου αναγνωρισμένου καταδυτικού οργανισμού.
  • Να είστε 15 ετών και πάνω.

nitrox dive longer

Η σειρά μαθημάτων PADI EANx Diver έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να πιστοποιεί αυτοδύτες ψυχαγωγίας να χρησιμοποιούν Nitrox, σε καταδύσεις που δεν απαιτούν στάσεις αποσυμπίεσης. Το πρόγραμμα προσανατολίζεται στη χρήση Eμπλουτισμένου Aέρα σε ποσοστό μεταξύ 22% και 40%, με έμφαση στα 32% και 36%.

Η σειρά μαθημάτων PADI EANx Diver δίνει έμφαση στη θεωρητική και λειτουργική πρακτική που σχετίζεται με τις καταδύσεις εμπλουτισμένου αέρα. Η εκπαίδευση αποτελείται από 2 θεωρητικά μαθήματα, πρακτική εξάσκηση στην ανάλυση των αερίων, στην αναγνώριση και σήμανση των φιαλών και γραπτές εξετάσεις. Αυτή η εκπαίδευση δεν περιλαμβάνει πλέον υποχρεωτικές εκπαιδευτικές καταδύσεις. Το θεωρητικό μέρος και οι γραπτές εξετάσεις μπορούν εάν το θέλετε να γίνουν διαδυκτιακά* eLearning Nitrox, στον δικό σας χρόνο και ρυθμό και στην άνεση του δικού σας χώρου, πριν φτάσετε στο καταδυτικό κέντρο μας για το πρακτικό μέρος. Εφόσον ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, λαμβάνετε άμεσα την διεθνή ηλεκτρονική πιστοποίηση PADI.

*Προς το πρόν το διαδυκτιακό μάθημα Nitrox δεν είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά!

 

Αίτημα κράτησης – Τιμοκατάλογος – Ιατρικό Ερωτηματολόγιο – Ακυρώσεις

Diver’s Club Crete