Νήσος Ντία

diving at dia island crete

Ένα από τα πιο δημοφιλή μας μονοήμερα πακέτα καταδύσεων είναι το ταξίδι στο όμορφο νησί Ντία, το οποίο βρίσκεται 9 μίλια Βορειοανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

ΑρχάριοιΈμπειροι
Κατάλληλο για

Βάθος18m40m

Η διαδρομή με το σκάφος μας “Πέτρος – Ηρώ” διαρκεί περίπου 30 με 40 λεπτά.

Σε αυτό το ταξίδι κάνουμε δυο καταδύσεις, μια γύρω από την βραχονησίδα Πεταλίδι, το οποίο βρίσκεται στην Βορειοδυτική πλευρά και μια στην βραχονησίδα Παξιμάδι, που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της νήσου Ντία.

Και τα δύο αυτά καταδυτικά σημεία φημίζονται για τα κρυστάλλινα νερά τους που περικλείουν αυτά τα νησάκια, με ορατότητα που φτάνει έως και τα 50 μέτρα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, και οι απότομες και βαθειές πλαγιές που κόβουν την ανάσα.

Αυτά τα καταδυτικά σημεία είναι κατάλληλα για έμπειρους και για πιο αρχάριους πιστοποιημένους δύτες, μιας και τα βάθη κειμένονται από 7-8 μέτρα έως 30+ μέτρα.

Και οι δύο αυτές βραχονησίδες φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων οργανισμών, όπως ροφούς, μεγάλα πελαγίσια ψάρια (ανάλογα την εποχή), μικρότερα ψαράκια, σφουγγάρια και διάφορα είδη οστρακοιειδών, γυμνοβράγχια και σκουλήκια φαραώ.

Η εκπληκτική μορφολογία και η άριστη ορατότητα συμβάλουν για μια μοναδική εμπειρία για τους δύτες. Κατα την διάρκεια της πορείας μας συναντάμε τεράστιους βράχους και μικρές σπηλιές κατα μήκος τον πλαγιών των νησιών.

Είναι βέβαιο ότι όσοι επισκεφτούν τη νήσο Ντία γι αυτές τις καταδύσεις, θα έχουν μια αξέχαστη εμπειρία τόσο στον πανέμορφο βυθό της όσο και στην διαδρομή απολαμβάνοντας το άγριο τοπίο.

Για να προγραμματίσουμε και να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι, χρειαζόμαστε καλές καιρικές συνθήκες και χαμηλό κυματισμό, καθώς και να συμπληρώσουμε τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων που είναι τα 6 άτομα.

Η ώρα συνάντησης στο καταδυτικό κέντρο είναι στις 09:00 και η ώρα επιστροφής είναι περίπου στις 16:00. Υπάρχει ένα επιπλέον κόστος 50 € ανά άτομο σε αυτήν την ημερήσια καταδυτική εκδρομή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσφέρουμε δωρεάν νερό, αναψυκτικά και φρούτα αλλά όχι γεύμα. Οι δύτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μίνι ψυγείο και την καμπίνα του σκάφους για να αποθηκεύσουν τυχόν επιπλέον φαγητά και ποτά που μπορεί να θέλουν να φέρουν μαζί τους στο ταξίδι.

* οι καταδυτικές τοποθεσίες μας: Σπήλαιο El GrecoΎφαλος El GrecoΑκρωτήριο ΣταυρόςDia’s RockNeptune’s RockΜονοναύτηςΛυγαριάΜεγάλη ΆγκυραΣπήλαιο Blue CaveΔαίδαλοςΝαυάγιαΝαυάγιο Messerschmitt - Νήσος Ντία

Diver’s Club Crete